Noen dager hvor det er kaos på jobb, unger som bare ikke vil og maten må gå raskt eller raskere enn vanlig, da er wok en super løsning.
I en wok kan du bruke det meste du har i kjøleskapet og med litt fløte, soyasaus og litt chilisaus har du en deilig middag på mindre enn 30 min, og de kan passe i en hektisk hverdag.
Finn fram eggenudler (eller den typen du har), løk, paprika, brokkoli og skinke og begynn å kutt. Dette er oppskriften til 2 sultne voksne og 1 barn på 3 år😊
Wok med skinke, brokkoli og eggenudler
250 gr. Nudler
1 brokkoli
1 løk
1 rød paprika
250 gr. Ferdig kokt skinke (i biter)
1 dl. Fløte
2-3 ss soya saus
1-2 ts. Hot chilisaus
1 ts. Karri
Hakk alle grønnsakene og sett på vann til å koke nudlene i.
Stek løken, paprika og skinken i en varm wok i litt olje. Når vannet koker, ha i nudlene og brokkoli. La brokkolien koke i ca. 3 min og ha de i woken sammen med løken, paprika og skinken. Ha i karri og hot chilisaus, og la dette steke i 1- 2 min. Pass på at det ikke brenner, og ha i litt vann hvis det for tørt.
Hell av vannet av nudlene og ha disse i woken. Hell på soyasaus og fløte og bland godt. Smak til nykvernet svart pepper. Server gjerne med litt hakket peanøtter på toppen.
Denne retten er også fantastisk til lunsj dagen etter, så lag gjerne litt ekstra og ha med i lunsj boksen dagen etter😊