Vegetar lasagne

Jeg leter alltid etter gode oppskrifter med grønnsaker og denne vegetar lasagne er skikkelig god. Jeg er veldig glad i retter som lager seg selv i ovnen, og lasagne er favoritt. Ønsker du å lage en med kjøtt istedenfor, bytt ut linsene med en kjøttsaus. Denne vegetar varianten passer perfekt på en meatfree mandag og er en deilig vegetar middag. Prøv den😀

Slik gjør jeg det:

4 store porsjoner

1 store løk
100 gr champignon
100 gr grønne linser
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
1 ss tørket basilikum
1 ts chili
Salt/Pepper
2 ss tomatpuré
1 boks hakkende tomat
Vann
Litt grønnsaks fond
Tørkede lasagneplater

 

Finhakk løk og champignon. Stek i olje og ha i alt krydder når løken er blank og champignon er stekt. Skyll linsene godt og ha i gryten. Ha i tomatpuré og bland godt.

Ha i hakkende tomater, grønnsakfond og litt vann. Kok opp og la det småputre i 20 min til linsene er myke.

Lag hvit saus:

1 sjalottløk
1 ss smør
1 ss mel
5 dl melk
1 ts revet muskatnøtt
1 ss blåmuggost
1 ss revet parmesanost
1/2 pose fersk spinat
Salt og pepper

Vegetar lasagne
Vegetar lasagne

Finhakk løken og stek i smørret. Ha i mel og spe med melk. Rør godt så det ikke klumper seg. Ha i krydder og ost. Tilsett spinat til slutt.

 

Legg lagvis i en ildfast form. Begynn med pasta plater,derretter linsene og spinatsausen. Fortsett til formen er full. Avslutt med ost, jeg brukte en blanding av Jarlsberg og cheddar, men her kan du bruke hva du selv ønsker.

Stek på 180 grader i ca. 30 min.

Server med salat og ristede gresskarkjerner. Kos dere😀