Våruller

Jeg elsker vårruller. De årene jeg jobbet som flyvertinne og var i Thailand opptil flere ganger i mnd, spiste jeg masse våruller. Ikke akkurat det sunneste å spise mengder av, så når jeg begynte å lage dette hjemme, prøvde jeg å steke de i ovnen i stedet for å fritere de i olje. Og det fungerer. De blir sprø og knasende gode og du slipper at huset lukter som ett gatekjøkken.

I denne oppskriften bruker jeg svinkjøttdeig, men det er helt innafor å bruk annet kjøtt.

Våruller

400 gr kjøttdeig
1 stor gul løk
¼ hodekål
1 gulrot
2 ss red currypaste
3-4 ss soyasaus
100 gr tynne glassnudler
1 pk vårullpapir (ligger i frysedisken)
1 egg

Ta ut vårrullarkene fra fryseren og legg de i et fuktig håndkle, så de tiner. Stek kjøttet i en varm panne i litt olje. Riv løken, hodekålen og gulroten på et rivjern. Ha halvparten av løken i pannen sammen med kjøttet.

Legg glassnudelen i kaldt vann og la de ligge i ca 10 min. Hell av det kalde vannet og fyll på med kokende vann. Nudlene skal ligge i ca 2 min.

Ha løken i pannen og tilsett currypasten. Stek i 2-3 min og ha deretter i resten av grønnsakene, glassnudlene og soyasausen. Klipp nudlene i mindre biter (med en saks ja) og bland alt sammen godt sammen. Avkjøl.

Del vårullarkene fra hverandre og legg de en bunke under et fuktig håndkle.

Legg en spiseskje med fyll på papiret og fold inn sidene.

Rull sammen og fukt med litt vann på toppen av arket for å «lime» rullen sammen.

Pisk egget sammen med litt vann og pensle vårrullene. Stek på varmluft 180 *C til de gyldne.

Spis 1 eller 2 så fort du greier og kos deg😊 server med soyasus og sweet chili saus.