Torsk med søtpotetmos og nøttesmør med sjalottløk

Jeg var aldri veldig glad i fisk og spesielt torsk, når jeg var liten. Noe av grunnen var nok at kokt torsk med gulrøtter, ikke var særlig spennende som barn. I dag elsker jeg fisk, men er ikke så kreativ når det kommer til å utforske nye retter med fisk. Etter jeg fikk barn, har det blitt enda viktigere for meg å finne retter som barna liker, samtidig som vi får variasjonen i forskjellige fiskeslag. Her har jeg brukt frossen torskefilet som jeg har stekt i pannen med olivenolje og smør. Fungerte helt bra. Viktig her også at fisken ikke blir stekt for lenge, den skal akkurat bli gjennomstekt, ikke tørr, eller gummi. Da blir det ikke suksess. Nøttesmørret bringer det hele i sammen. Håper den inspirerer til fiskemiddag:)

Søtpotetmos

4-5 store søtpoteter
2-3 ss creme fraiche
Salt, pepper

Skrell søtpotetene og kutt i biter. Kok møre i vann. Rør inn creme fraiche til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

Nøttesmør med sjalott løk

200 gr smør
2 sjalottløk, finhakket
1 dl soyasaus
½ lime, saften
Pepper

Smelt smøret på svak varme og ha i sjalottløken og soyasausen. La det putre til det blir brunt. Smak til med lime og pepper.

Torsk stekt i panne.

4-6 filter torsk (her har jeg brukt frosne fileter)
1-2 ss smør
Litt olivenolje
Salt, pepper

Ha smøret og olivenolje i panne og la det smelte og bli litt gyllent. Legg i torsken og krydre godt med salt og pepper. Stek torsken på begge sider til den får en fin gylden farge. Fisken er ferdig når den flaker seg fra hverandre. Pass på å ha alt av tilbehøret ferdig, slik at fisken er det siste som blir ferdig. Sever med det samme.