Sjokoladekake

Jeg leter lenge etter den perfekte oppskriften på sjokoladekake. Den skal være saftig, ha nok sjokoladekrem og passe til de fleste 😊 Når man har blitt godt vant med seige brownies, et det lett at vanlig sjokoladekake, som jeg er kjenner fra barndommen, ofte kan bli for tørr. Men det er ikke denne, hvis den ikke stekes for lenge. Så prøv ut steketiden på ovnen din, og finn ut den rette tiden 😀

Det har blitt testing av mange oppskrifter og denne er fortsatt den beste. Grunnoppskriften har jeg fått fra svigermoren til kusina mi (takk Anita👍) og med litt tillegg av sjokoladekrem, må jeg si at sjokoladekaken er blitt en favoritt. Oppskriften holder til en stor langpanne eller til ca 48 små cupcakes. Pass på å ha første lag med sjokoladekrem (ja det er nemlig dobbelt opp med krem) når kaken fortsatt et varm. Det siste laget skal på når kaken er kald.

Slik gjør jeg det:

6 egg
4 kopper sukker
400 gr smeltet smør
8 kopper hvetemel
3 kopper melk
6 ts kakao
6 ts bakepulver
6 ts vaniljeessens
100 gr Melkesjokolade/firkløver/kokesjokolade
3 ss rømme

Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt inn hvetemel, kakao og bakepulver. Bland inn smeltet sjokolade, smør og vaniljeessens. Ha i rømmen til slutt. Helle røren i en stor langpanne eller i cupcakes former. Stek midt i ovnen på 180 grader i 35- 40 min. Sjekk underveis med en bakepinne, det er bedre at kaken er litt for lite stekt enn for mye. Den første sjokoladekremen  skal helles over kaken når den forsatt er varm. Stikk noen hull i kaken med en gaffel, så kremen renner inn i kaken. Sjokoladekremen lages slik:

Sjokoladekrem

50 gr mørk kokesjokolade
1/2 kopp sterk kaffe/espresso
100 gr melis
1 ts vaniljeessens

Smelt sjokoladen og ha i kaffe, vanilje og til slutt melis. Blandingen skal være tynn. Hell over kaken når den forsatt er varm.

Sjokoladekremen til toppen

150 gr mykt smør
100 gr melis
100 gr kokosjokolade
3 ss kakao
2 ts vaniljeessens
200 gr philadelphiaost

Pisk romtemperert smør, kakako, smeltet sjokolade og Philadelphia ost. Når dette har samlet seg til en krem, smak til med melis, vanilje og evt. mer kakao.

Pynt kaken med kremen når den er helt avkjølt. Ha på kakedryssel og kos deg. Kaken smaker nesten bedre etter et døgn i kjøleskapet 😀

Sjokoladekake
Sjokoladekake