Salat med asparges og syltet rødløk

Jeg har funnet en ny favoritt i syltet rødløk og salat med asparges og syltet rødløk kommer til å stå ofte på bordet her i sommer. Løken er rask å tilberede og oppbevares i kjøleskapet og passer perfekt til hamburger, pølser, grillmat og sammen med hummus er det en sikker vinner. Den kan smaksettes med forskjellige krydder, jeg brukte stjerneanis her, men tenker at dette kan varieres med hva du har tilgjengelig.

Salat med asparges og syltet rødløk ble servert med stekt bacon og hummus, men den kan også brukes som en siderett til grillmaten og som en lett lunsj. Neste gang tenker jeg å prøve med kylling og til pulled pork. En ny favoritt😊

Slik gjør du:

Salat med asparges og syltet rødløk.

Begynn med løken.

2,5 dl vann
1,5 dl sukker
1 dl eddik
1 ts salt
3 hele stjerneanis
3 rødløk

Hell vann, sukker, eddik og salt i en kjele og la dette få et oppkok. Finhakk løken i strimler. Ha all løken over i et rent glass med tett lokk. Hell over laken og ha i stjerneanisen. La det avkjøle seg litt på benken, før det sette i kjøleskapet. Kan oppbevares i kjøleskap i minst en mnd., men tror den kommer til å bli spist opp før dette. Spise avkjølt.

Salat med asparges og syltet rødløk
Salat med asparges og syltet rødløk

Salat med asparges og syltet rødløk

1 pose ruccola salat
½ pose spinat
1 avokado
½ rødløk
1 liten boks mais
¼ søt rød paprika
¼ agurk
6 små tomater
1/2 glass sorte oliven
1 bunt asparges
1 pk. Bacon
3 egg

Kok eggene til er smilende. Hos meg er det 9 min på store egg. Kutt baconet opp i små biter og stek til de er sprø. Ta de ut fra pannen og legg på litt kjøkkenpapir for å renne av seg. Kutt av aspargesen der den brekker og del resten i to. Stek i pannen du stekte bacon, hvor det fortsatt er litt bacon fett i ca. 3-4 min. Ha på flaksalt og pepper. Ta av pannen.

Salat med asparges og syltet rødløk
Salat med asparges og syltet rødløk

Kutt alle grønnaksen og ha over salaten. Kutt eggene i båter og server med hummus, syltet rødløk, bacon og aspargesen. Ønsker du å gjøre retten helt vegan kutter du ut bacon og eggene. Håper du prøver denne. God pinse 😊