Ramen er blitt et populært navn på noe som jeg i utgangspunktet kaller nudel suppe med kjøtt og grønnsaker. Det er vel også det, men ettersom Ramen nå er blitt et allment navn på dette, velger jeg å følge strømmen også og laget min versjon med Ramen med storfe og fullkorn nudler. Storfe er et godt kjøtt å koke lenge og har du et stykke med høyrygg, prøv min chili con carne. Du kan lage en vegetar versjon av ramen, dropp kjøttet og bytte ut kalvefonden med grønnsaksfond. Finn frem suppe skålene og kos deg med varm buljong, deilige smaker og silkemyke nudler😊


Du trenger til 4 porsjoner
Ramen med storfe
700 gr. Ytrefilet av storfe (her kan du bruke mindre kjøtt)
1 sjalottløk
2 cm ingefær
1 kinesisk hvitløk eller 3 hvitløksfedd
2 stk. vårløk
½ brokkoli
1 grønn paprika
1/8 del hodekål (kan bytte med ½ kina kål)
1 liter kalvefond
2-3 ss soyasaus
1 ts sesamolje
200 gr. Nudler (bruk gjerne eggenudler eller risnudler)
1 ss red curry paste
Ca 2 ts nykvernet sort pepper
½ lime
Finhakk løk, ingefær og hvitløk og ha dette i en gryte sammen med sesamoljen. La dette surre lett i ca 2 min og hell så over kalvefonden. La dette få et oppkok og skru så ned varmen slik at det små koker. Ha i kål og brokkoli. La ligge å trekke/småkoke i ca 10 min. Ha så i paprika og halvparten av vårløken.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Husk å ha godt med salt i kokevannet, det gjør at nudlene smaker mye bedre.
Kutt kjøttet i tynne skiver. Bland red curry paste med 1 ss vann, litt soyasaus og litt lime. Dypp kjøttbitene i dette, før de stekes i pannen i olje. Krydre godt med pepper og stek kjøttet til det er lett gjennomstekt og legg de til side til du skal servere.

Server med grønnsaker i kraften, ha de ferdigkokte nudlene og kjøttet. Ha litt hakket peanøtter og vårløk og nyt. Jeg server også med litt ris ved siden av, da mini alltid ønsker seg ris. Ha risen i kraften til slutt og kos deg😊
