Pitabrød

Pitabrød lager jeg ikke så ofte, men hver gang jeg gjør det, bestemmer jeg meg for at disse skal jeg lage oftere. Til bursdagen min av Ole fikk jeg en stor takke og den er perfekt å steke pitabrød på. Det går raskt når jeg skal steke mange og de blir akkurat så sprø og myke som jeg liker. Nå, i grillsesongen,  kan pizzastein i grillen brukes og det blir også et bra resultat. Husk bare å få grillen og steinen varm nok før du begynner å steke brødene. Er deigen i tillegg knadd godt nok, blåser seg opp og blir luftige og og gode. Pitabrød helt klart en av mine absolutte favoritter når det kommer til små brød.

Jeg bruker de til taco, til indiske curryer, som tilbehør på mitt arabiske meza bord (arabisk tapas) eller til en god gryterett eller suppe. Det finnes faktisk ingen begrensninger på bruken av disse deilige, myke brødene. Jeg foretrekker de helt klart nystekt og lune, men jeg har også fryst de ned og varmet de lett igjen i oven og det fungerer bra også.

Pitabrød
Pitabrød

Pitabrød serverte jeg i bursdags middagen til 3 åringen min, som dere som følger meg på instagram fikk med dere og da som tilbehør til hummus, pulled beef og tzatziki. De passer bra til all slags grillmat og sammen med syltet rødløk og til fredagstaco. Prøv en dag du har god tid og drøm deg bort til enda varmere strøk 😊. Enjoy😊

Pitabrød
Pitabrød

Slik gjør du:

Pitabrød (ca. 12 stk)

450 gr. hvetemel
2 ts. salt
½ pose tørr gjær
2 ss olivenolje
3 dl vann

Hell alt sammen i en kjøkkenmaskin (har du elte krok, bruk denne) og kjør alt sammen i ca. 10 min. Bruker du hendene, elte til du får en jevn og smidig deig som ikke kleber. La deigen hvile i 1-2 timer.

Del opp i 12 emner og kjevle disse til ca. ½ cm tykke. Stek de på en varm takke, pizza stein, i en jernpanne eller i oven på 250 grader. Snu de når de begynner å blåse seg opp (ca. 2-3 min) og stek dem igjen i 2-3 min. Hold de varme i et håndkle eller avkjøl på rist og frys ned. Lag gjerne dobbel størrelse når du er i gang.