Oksegryte med sennep

Dette er en riktig søndagsmiddag. Oksegryte med sennep som er kokt lenge og serves med gulrøtter og tyttebær. Det lukter bestemor, det lukter søndag og nostalgi lang vei.

Søndag er en dag som jeg prøver å bruke litt lengre tid på maten enn ellers i uka. Ofte er det jo ikke tid til å ha middager som tar mange timer for å bli ferdig midt i uka, da må gå litt fortere. Hvis jeg har hele søndagen til å kose meg på kjøkkenet, pleier jeg å forberede uka som kommer og som gjør at middagene går litt kjappere resten av uka, men som fortsatt er laget med sakte og kjærlighet (les om søndagsdugnad her).

 

Jeg elsker å lese kokebøker og jeg elsker å bli inspirert. Ofte tar jeg utgangspunktet i en rett som jeg har «stjålet» fra noen andre også lager jeg den med en «Kathrine» vri og ender opp med noe litt forskjellig enn utgangspunktet. Denne oksegryten er en slik rett. Den er inspirert av Jamie Oliver og laget av KathrineBeate😊 Prøv den du også og gi meg tilbakemelding på hvordan den ble. God søndag😊

Oksegryte med sennep

3-4 personer

 

800-1000 kg høyrygg av storfe
2 store gule løker
1 rød løk
4 gulrøtter i store biter
2-3 ss worcestersaus
1 stor ss grov kortet sennep
1 ss sterk sennep
1 ts Dijon sennep
Salt /pepper
Kjøttkraft/kalvefond

Kutt kjøtt, løk og gulrøtter i store biter. Brun kjøttet i olje i en gryte som tåler stekeovn. Ha i løken og la den surre i 2-3 min. Ha i sennepen, gulrøttene, salt og pepper og hel over kjøttkraften til kjøttet er dekket.

Ha på lokk og sett i stekeovnen på 160 grader i 4 timer.

 

Server med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Oksegryte med sennep
Oksegryte med sennep
Oksegryte med sennep
Oksegryte med sennep