Linsesuppe med cumin og grønn chili

I dag spiste jeg en fantastisk god linsesuppe i kantinen på jobben, og jeg tenkte at denne må jeg ha oppskriften på. Kokken så ut som et spørsmålstegn da jeg spurte om oppskriften var hemmelig, eller om det gikk bra å få den. «det er jo bare en suppe jeg lager hjemme…jeg har jo ikke noen oppskrift på den» Akkurat det er jo det som er magien med mat. Han hadde bare slengt sammen en suppe, slik som han lager hjemme i sitt eget kjøkken og den smakte bare helt vidunderlig. Nå skal det sies at han er spansk og suppen hadde helt smaken av det.

Så da fikk jeg han til å forklare hvordan han hadde laget denne og hvilke ingredienser han hadde bruk. Så sa han det som er viktigste når du lager mat: du må smake deg til😊 Og det skal jeg.

Nå har jeg ikke lagd denne suppen selv enda, men oppskriften er for bra til å vente, så jeg håper at dere tilgir at det ikke er et  bra bilde av denne enda, men det kommer senere. Denne suppen MÅ dere lage, jeg lover at den kommer til å bli en favoritt. Liker du linser, kommer du til å digge denne. I LOVE IT😊

Linsesuppe med cumin og grønn chili

2 dl grønne linser
1 gul løk (finhakket)
2 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
1-2 grønn chili (finhakket)
Ca 5 dl grønnsaksbuljong
½ – 1 ss cumin (smak deg til hvor mye smak av cumin du liker)
1 ts karri
Salt og pepper (nykvernet)
1 ts tørket mint
1 ts tørket basilikum

Ha olje (oliven, raps eller solsikke ) i en gryte og ha i løk, hvitløk og chili. La dette surre seg blankt. Ha i linsene (tørre) og tomatpurèen og la dette svi av i oljen (lurer du på hva jeg mener med å svi av, kan du lese om dette her). Ha i alt av krydderet og buljongen og kok opp. La dette koke i ca. i 30 min til linsene blir myke. Pass på å ikke koke for lenge slik at de mister fasongen og «smuldrer» opp. Du skal se at det er linser og ikke en «masse». Smak til med salt og pepper og nyt herligheten😊