Kyllingsalat med honning sennep

Denne helgen har jeg laget mat, mye mat og da er det alltid godt å lage en lettere middag. Kyllingsalat med honning sennep og safranris ble prøvd ut og det ble en god rett. Honning sennep er en favorittsaus som jeg har tatt med meg fra mitt utvekslingsår i USA, mens safranris er en ny variant som ble prøvd ut for første gang. Og den falt i smak også hos treåringen, som til vanlig kun skal ha hvit ris med soyasaus😊

Safranris
Safranris

 

Jeg hadde en bestilling av vårruller på lørdag. Dette er en veldig fin rett på et tapas bord, og disse skulle serveres i en konfirmasjon. Jeg steker de i oven, slik at unngår jeg at frityrlukt i hele huset i dager etterpå. Ønsker du å lage de selv, kan du se hele fremgangsmåten her.

 

Vårruller
Våruller

 

Vårruller
Vårruller

 

 

Har også prøvd meg på ny vri på gulrotkaken som jeg skrev om her. (Av denne oppskriften fikk jeg 12 stk. store cupcakes). Fikk et spørsmål om jeg kunne lage gulrot cupcakes som bryllupskake. Kjente at jeg fikk veldig presentasjons angst ved å pynte til en kake til et bryllup. Jeg har alltid fokusert på at maten jeg lager skal smake godt og selvfølgelig se bra ut, men å øve på å lage mange, like og fine cupcakes, det blir en spennende utfordring😊 Så nå blir det mye øving fremover. Fortsettelse følger😊

 

Gulrotcupcakes
Gulrotcupcakes

 

Gulrotcupcakes
Gulrotcupcakes

 

Gulrotcupkakes
Gulrotcupckakes

 

 

Så til dagens mat, nok til 4 personer:

Kyllingsalat med honning sennep

Slik gjør du:

Bland først sausen

6 ss Dijon sennep
6 ss flytende honning
2 ss olivenolje
2 ss eplesider eddik
1 ts finhakket, tørket rosmarin
Salt og pepper

4 stk kyllingfileter

hodekål
kinakål
agurk
vannmelon
rødløk
mais

 

Kyllingsalat med honningdressing
Kyllingsalat med honningdressing

 

Finhakk kyllingfiletene og hell halvparten av sausen og bland godt. La stå i 10 min. Stek deretter bitene (få med sausen de ligger i) i olivenolje til de er gjennomstekt.

Resten av sausen brukes til dressing til salaten.

 

Kyllingsalat med honningdressing
Kyllingsalat med honningdressing

 

Safranris

2 rødløk
1 klype safran (oppløst i 0,5 dl kokende vann)
300 gr. jasminris
6 dl vann (kokende)
4 ss tomatpure av soltørket tomater
Salt og pepper

Kutt løken i stimler og stek disse lett gylden i olivenolje i en gryte som kan brukes i oven. Ha i risen og bland godt. Ha i vannet, safran (som er oppløst i 0,5 dl varmt vann) og tomatpuren av soltørket tomater. Ha på salt og pepper og stek ferdig i ovnen, uten lokk, på 180 g i ca. 20-30 min. Risen er ferdig når vannet er fordampet.

Server ris og salat toppet med kylling og honning sennep sausen. Enjoy😊