Kremet kikertgryte

Kikerter er en av mine aller største favoritter og jeg bruker de masse. Jeg steker, koker, baker de i ovnen og putter de i alle slags retter. Kremet kikertgryte er et resultat av testing og feiling. Jeg synes det blir mer «mat» i en vegetargryte med kikerter og ikke minst elsker jeg å spise stekte kikertert, med masse krydder sammen med hummus.

Men over til kremet kikertgryte, som tross alt er overskriften her. Denne ble kastet sammen fra rester i kjøleskapet og servert med basmatiris (min absolutte favorittris er double-diamond) kokt i curry vann).

Bruk den currypasten du har, rød, gul eller grønn. Har du ingen av dem, bruker du masse karri. La aldri en manglende ingrediens stoppe deg, erstatt det med et annet krydder som ligner og vips har du en helt ny rett, som kan bli din nye favoritt.

Slik gjør jeg det:

1 sjalottløk
1 ss gul currypaste (eller 2 ss karrikrydder)
1/2 kinesisk hvitløk (eller 2 hvitløkfedd)
5 dl. fløte (mat eller krem)
1 ts soyasaus (jeg sverger til kikkoman sin)
saften fra 1/2 lime
1 pose fersk bladspinat
litt søtning (evt. honning)

Finhakk sjalottløk og hvitløk og ha i en wok sammen med olivenolje. Stek til løken er blank og ha i currypast.

Rør godt og ha i litt vann og kikertene. Hell så i all soyasaus, lime og søtning sammen med fløten og rør om. La gryten småputre i 5 min. Blir den for tynn, la den koke litt lenger. Pass på at fløten ikke setter seg fast i bunnen.

Ha i spinaten og la den «falle» sammen.

Smak til med pepper og evt. mer søtning, slik at gryten ikke blir for syrlig.

Server med ris, raita og nanbrød.