Kathrine Beate

Jeg heter Kathrine Beate og kommer fra Norges vakreste by, Fredrikstad.

Jeg har alltid vært opptatt av mat. Å spise mat, lage mat, lese om mat og utforske mat. Ett av de første minnene jeg har er at jeg sitter på gulvet og ser på fjernsynskjøkkenet med Ingrid Espelid Hovig. Jeg husker nybakt brød på kjøkkenet hos mamma, og kjøttkakene til mor og den første bladkransen jeg bakte fra oppskriften fra skolekjøkkenet i 4 klasse. Jeg valgt mat fra fremmede land som valgfag på ungdomskolen og jobbet flere år på kjøkkenet på en lokal restaurant. Der lærte jeg masse fra en fantastisk kokk (Takk Blegen) og hadde noen fine helger og sommerferier på kjøkkenet sammen med lillesøsteren min. Det er vel det maten betyr for meg, gode minner fra tiden sammen med mennesker jeg er glad i.

I 20 årene mine ble maten jeg lagde et bilde på livet jeg levde, med masse inspirasjon fra tunisiske retter og arabiske krydder. Det var en veldig intenst tid og er de årene jeg utviklet meg mye på mat fronten. Maten min i dag bærer forsatt preg fra de årene, og jeg starter ofte en rett med olivenolje, løk, harissa og tomatpuré. Jeg bruker mye krydder og jeg bruker tid. Mat kan lages hurtig og det kan lages langsomt. Jeg foretrekker langsomt, men må ofte gjøre det hurtig:)

Litt av inspirasjonen til å starte denne bloggen, er for samle oppskriftene til maten min ett sted og et ønske om at jentene mine får samme gleden av å lage mat, som jeg har. God mat er viktig for meg og stemningen det er rundt middagsbordet hvor dagens små og store opplevelser deles. Det å samle familier og venner rundt et godt måltid og god drikke, det er for meg et av livets største gleder.

Jeg håper at maten min inspiserer til å prøve noe nytt, til å lage en  gammel rett på en ny måte eller bruke et krydder som ikke har vært prøvd før.

Takk for at du er innom bloggen min.

KathrineBeate