Kanelboller

Jeg har prøvd noe nytt, inspirert av Krem-elin, kanelboller tangzhong style, og de ble fantastisk gode. Helt innafor til fika på en søndag, og skulle du til formodning ikke like kanelboller, så prøv heller en fantastisk sjokoladekake.

Slik gjør jeg.

Lag en jevning først:

80 g mel
400 g melk

Kok dette opp til en tykk grøt og hell over i bakebollen. Avkjøl før du tar i resten av ingrediensene (bortsett fra smøret)

940 g hvetemel
2 dl sukker
1/2 pose tørr gjær
350 g  kald melk
150 g smør i terninger (tilsettes etter ca. 10 min)
4 ts kardemomme
2 egg (valgfritt)
1/2 ts salt

Bland alt sammen i bakebollen, sammen med den lunkne jevningen. Vent med smørret. Jeg anbefaler å bruke kjøkkenmaskin, for deigen må knas i min 20 min.

Kjør deigen på lav hastighet og ha i smørret etter 10 min. Forsett og kan litt alt er godt blandet og deigen er blank og elastisk. Kjør opp hastigheten de siste 5-6 min. La deigen heve i 1 time.

Hell deigen ut av bakebollen og del i to like deler. Kjevle ut delene til to rektangler. Smør på smør, ha på sukket og kanel og rull sammen til en lang pølse. Del pølsen i 2-3 cm store biter og legg på et stekebrett med papir. La de etterleve i ca 30 min til de er store og lubne.

Stek på 225 grader (under og overvarme) i ca 35-45 min. Ta de ut og avkjøl litt på rist. Pass på å spise ihvertfall to varme kanelboller 🙂