Hummus

Jeg elsker hummus, og kan spise det med skje😊 det er et fantastisk tilbehør på et tapas bord, eller som en dipp til grønnsaker, som et pålegg på lomper eller brød, eller til pulled pork. Det passer til utrolig mye.

Jeg har prøvd meg frem for å finne den beste oppskriften og kommet frem til denne som jeg er svært fornøyd med. Den er mild i smaken og hvitløken dominerer ikke, men spiller de andre ingrediensene bra.

Hummus er svært lett å lage og har du en foodprosessor eller en stavmixer, er jobben gjort på et sekund. Jeg bruker ferdige kikkerter fra boks, men har du lyst til å koke egne kikkerter er det helt innafor. Det tar da litt lengre tid enn et sekund😊

Oppskriften er som følger:

Hummus

1 boks kikkerter (behold litt av væsken fra boksen til å spe med)
1 sjalott løk
1 lite fedd hvitløk (pass på at det ikke blir for mye hvitløk, da vil den overdøve alt)
2 ss tahini (sesamfrøpaste)
½ lime (saften)
1 – 2 ts cumin
Salt og pepper
Olivenolje
Paprika pulver til pynt
Hakket fersk koriander til pynt

Tahini fås kjøpt i innvandrerbutikker og noen «vanlige» butikker.

Ha kikkertene i en foodprosessor sammen med litt av væsken fra. Hakk løk og hvitløk og ha i sammen med kikkertene. Hell over tahini, cumin og saften fra limen sammen med litt olivenolje. Kjør dette sammen til en fin masse. Hvis det blir litt tørt, spe på med litt mer olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Server med litt paprikapulver, olivenolje og koriander på toppen.