Gulrotkake

Denne gulrotkaken er alltid en suksess. Den er kjapp å lage og den passer perfekt til bursdagskake, i dåp eller hvis du trenger en rask kake til å ta med på jobb 😊 Hvis du trenger flere kaker som går raskt å lage kan du prøve denne Brownie med ganache

Denne oppskriften på gulrotkake har jeg fått fra min søsters svigermor og med litt justering er det blitt min helt klare favorittkake. Et lite tips til å få en perfekt fløyelsmyk krem, er å ha romtemperert smør som du visper godt før du tilsette kremosten og melis. Og husk å lage nok krem, det skal være mye krem på en gulrotkake.

Oppskriften på denne er i kopper. Det er ikke så viktig hva størrelsen på koppen, men jeg bruker et krus og da passer den til en liten langpanne eller i en kakeform som er 22 i diameter.

Gulrotkake

4 egg
2 kopper sukker
2 kopper hvetemel
2 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljeessens
1 ts salt
1 kopp olje
2-3 kopper revne gulrøtter

 

Topping

300 gr kremost
200 gr mykt smør
100-150 gr melis
2 ts vaniljeessens

Pisk eggene og sukker til eggedosis. Det er veldig viktig å piske godt, så bruk miksmakser. Sikt inn hvetemel, kanel, natron og salt. Bland godt. Hell i oljen. Jeg bruker en mild olivenolje, men du kan bruke en nøytral olje hvis du ønsker det. Vend i de revene gulrøttene.

Stek på 180 grader i ca. 35 min. Følg med slik at den ikke blir for godt stekt. Den skal akkurat bli litt gyldenbrun, men ikke brun. Sjekk med en bakepinne og stek den heller litt for lite enn for mye.

Avkjøl godt før du har på kremen.

Gulrotkake
Gulrotkake

Kremen lager du som følger:

Pisk det myke smøret godt slik at det ikke er noen klumper. Ha i kremost og forsett å piske. Hell i vaniljen og smak til med melis. Jeg heller alltid litt og litt melis og smaker til, slik at kremen ikke blir for søt.

Smør på avkjølt kake.