Gulasj

På lørdag hadde jeg fest hjemme og 20 til bords. Det ble en veldig festlig kveld og gulasj slo virkelig an hos de fleste.

Gulasj suppe med brød til er veldig godt og enkelt å lage når du skal ha mange på mat. Kjøttet kan du lage ferdig i god tid (har skrevet om søndagsdugnad tidligere) og suppen smaker enda bedre dagen etter den er lagd. Bruk masse paprika og med godt brød er dette en fantastisk deilig middag. Prøv den:)

Slik gjør jeg det:

Til 20 personer

4 kg høyrygg
3 store løk
3 store røde paprika
5 ss tomatpuré
1-2 liter kraft/buljong/kalvfond (ut blandet)
1 ss urtesalt
3 ss paprikapulver
1-2 ts kajennepepper
salt/pepper

Kutt kjøttet i terninger og stek de raskt i varm panne med olje og litt smør, slik at de får en lett stekeskorpe. Legg til siden. Finhakk løken og strimle paprikaen. Stek løken i olje til den er blank, ha i paprika og alt krydderet. La dette steke i ca 2-3 min på medium varme. Pass på at ikke krydderet svir seg, ha i litt vann hvis det blir for tørt. Ha i kjøttet, tomatpuren og svi av (steke lett i oljen). Ha i alt kraften og kok opp. Skru ned varmen og la suppen putre til kjøttet er mørt, minimum 2 timer, gjerne 4 timer. Blir suppen for tykk, ha i mer vann. Den skal være fyldig, men ikke som en gryterett.

Server gjerne med stekte chorizo, rømme og nybakt brød. Garantert seier:)

focaccia
focaccia