Grønnvri lasagne

Mer grønnsaker og mindre kjøtt er det stort fokus på om dagen. Jeg tenkte å prøve meg på en grønnvri lasagne, hvor jeg bytter ut halvparten av kjøttet med grønnsaker og i tillegg har mye mer grønnsaker i sausen. Her er det kål, svarte bønner, gulrot, stangselleri og tomater selvsagt

Ønsker du å lage en helt vegetar lasagne, har jeg oppskrift vegetar-lasagne/ også.

Det er fult mulig å droppe kjøttet helt her og doble mengden med svarte bønner (eller bruke sopp/squash i tillegg)

Slik gjorde jeg det:


Kjøtt og bønnesaus:

200 gr kjøttdeig
1 boks svarte bønner
2 sjalottløk (finhakket)
1/2 kinesisk hvitløk (finhakket)
2 stk stangselleri (finhakket)
2 stk gulrøtter (finhakket)
2 ss tomatpuré
1 boks hele tomater fra #mutti
1 ss malt stjerneanis(finmalt)
1 ss ras el hanout
5 dl vann(utblandet kalvefond )
2 dl fløte
Salt/pepper

Finhakk sjalottløk, hvitløk, stangselleri og gulrøtter. Ha litt olje i en gryte og surr løk og hvitløk blankt. Ha i kjøttet og brun dette sammen med løken. Tilsett deretter resten av de finhakkede grønnsakene, tomatpuren, bønnene og krydderet og la dette surre i 5-10 min. Ha så i all vesken og kok opp. La alt småputre på lav varmen i ca 30 min. Smak til med salt og pepper.

Mens sausen koker, forberedes ostesausen:

Fersk ostesaus med spinat:


2 sjalottløk(finhakket)
1/2 hvitløk(finhakket)
1 stor pose fersk spinat
1 boks #ricotta ost
1/2 boks Philadelphia ost
100 gr revet parmesan

Brun sjalottløk og hvitøk i en panne med olje. Ha så i spinaten og la den «falle» sammen. Avkjøl.

Bland sammen ricotta, philadelphia og parmesan og ha i løk og spinat.


Bruk rå hodekål som lasagne plater . Forvelle kålbladene i kokende vann i ca 5 min. Tørk av vannet på kålen før du begynner å montere lasagnen

Legg kjøttsaus, ostesaus og kål lagvis.

Avslutt med revet ost på toppen (prøv en med mye smak som cheddar, jalsberg eller godt lagret norvegia )

Stek på varmluft i ca 45 min på 180 grader.
La hvile litt før servering