Gratinerte kjøttboller

Rester blir ny middag😊 vi hadde gode venner på besøk på lørdag og jeg hadde laget kjøttboller på sondagsdugnad. Dette ble servert på som et del av et tapasbord og selv om det ble spist masse mat, ble noen kjøttboller igjen.

Jeg liker å ta en gjennomgang av kjøleskapet etter helgen og da kom jeg over noen auberginer som måtte brukes. To av dem kunne ikke reddes, men en kunne og sammen med en mozzarella som hadde gått ut på dato, ble det en veldig god restemiddag, gratinerte kjøttboller.

Til to sultne barn og to voksne brukte jeg:

1 aubergine
Ca 500 gr kjøttboller
1 boks cherrytomater(hermiserte)
1 sjalottløk
1/2 grønn paprika
1/2 pose babyspinat
2 ts Kanel
2 ts Ras el Hanout
1 ts Urtesalt
Litt Pepper
Revet parmesan, ca 50 gram
1 stk fersk mozzarella.

Kutt opp auberginen i runde biter og legg i et døslag. Ha på masse salt og la de «svette» i ca 10 min, før de tørkes av og stekes i litt olivenolje. Stek de på begge sider og legg til siden.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Finhakk sjalottløken og ha i en stekepanne (som tåler å bli satt i ovnen) sammen med litt olivenolje. Finhakk paprika og ha i sammen med løken. Surr grønnsakene blanke og ha i boksen med tomater. Knut tomatene lett og ha i alt krydderet. La sausen småkoke i 10 min.

Ha i spinaten og la den «falle» sammen. Tilsett de stekte auberginebitene og kjøttbollene. Riv parmesanen over og ha på skiver av mozzarellaen. Inn i ovnen til osten er smeltet.

Jeg serverte den med blomkål ris og stekt spinat. Den kommer det oppskrift på senere.

Denne retten må prøves!!