Brownie

Dette er 17 mai kaken for alle som elsker brownie. Jeg har skrevet tidligere om mitt første møte med brownie-med-ganache og jeg elsker forsatt den seige og mektige brownien. Har du først prøvd deg på denne oppskriften, så kommer du aldri til å kjøpe en pose igjen, denne er så lett å lage, tar ingen tid i det hele tatt, blir bedre av å stå en dag og er bare helt fantastisk.

Noen viktige detaljer som må nevnes: du må bruke sjokolade-kokesjokolade(og må ikke være dronningsjokolade). Det blir ikke sammen smak og konsistens med kakao. Bruk ekte vanilje eller vaniljeessens…styr unna vaniljesukker (hvis det ikke er hjemmelaget). Det blir en helt annen smak med vanilje.

Brownie må IKKE stekes for lenge, den er bedre understekt enn overstekt. Viktig å huske på, så følg nøye med på tiden.

Prøv deg på denne og gjør slik:

200 gr mørk kokesjokolade
150 gr smør
2 ts vaniljeessens/ekstrakt
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts salt
½ ts bakepulver
3 store egg

Smelt sjokolade og smør over et vannbad. Ta sjokoladen av varmen og bland i sukker og vanilje. Sukkeret skal løse seg helt opp

Ha i ett og ett egg og rør godt i mellom.

Vend deretter inn hvetemel, salt og bakepulver.
Hell over røren over i 22 cm form
Stek midt i ovnen på 150 *C i ca 30-35 min.

Sjekk med tannpirker etter ca 20 min og følg med at kaken ikke blir stekt for mye. Den skal være lett stekt. Avkjøl kaken før du pynter med bærene. Baker du brownien dagen i forveien, vent med å pynte til den skal serveres. Dryss over litt melis til slutt.