Brownie med ganache

Mitt først møte med brownie var det året jeg bodde i USA som 16 åring. (Fikk du ikke med deg hvordan flyturen til USA gikk, kan du lese om dette her). Før dette viste jeg ikke at det fantes en annen måte å lage sjokoladekake enn den vanlige langpannesjokoladekaken, som var obligatorisk i bursdager og skoleavslutninger. Disse hadde en tendens til å bli litt tørre, så når jeg møte en silkemyk brownie ble det en klar favoritt.

Jeg bakt mange varianter av brownie oppigjennom, både med kakaopulver og med kokesjokolade. Jeg foretrekker å bruke kokesjokolade og vanilje essens. Som dere har sett i oppskriftene mine, bruker jeg alltid vanilje essens/ekstrakt i stedet for vaniljesukker. Jeg synes smaken blir mye bedre og i disse synes jeg at vaniljesmaken skal være fremtredende.  Steketiden er svært viktig, og de bør heller stekes for lite, enn for mye, så følg med på hvordan ovnen din steker og sjekk. Den skal være seig og myk og gjerne med en litt rå kjerne. Det går kjempefint å lage disse dagen i forveien og la de stå i kjøleskapet til de skal serveres.

Den er smaker himmelsk med sjokolade ganachen, og serves den med vanilje is og jordbær blir det en deilig avslutning av middagen. Disse er perfekte i små ruter på et tapas bord sammen med f.eks. ananas carppacio (oppskrift finner du her).

Så oppskriften og den er som følger:

Brownie med sjokolade ganache

200 gr mørk kokesjokolade
150 gr smør
2 ts vaniljeessens/ekstrakt
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts salt
½ ts bakepulver
3 store egg

Smelt sjokolade og smør over et vannbad. Ta røren av varmen og bland i sukker og vanilje. Ha i ett og ett egg. Vend deretter inn hvetemel, salt og bakepulver i røren. Hell over røren over i en liten langpanne. Stek midt i ovnen på 150 *C i ca 30-35 min. Sjekk med tannpirker etter ca 20 min og følg med at kaken ikke blir stekt for mye. Den skal være lett stekt. Avkjøl kaken før du heller på ganachen.

Sjokolade ganache

100 gr mørk kokesjokolade
1 dl fløte
Litt havsalt

Varm fløten til rett under kokepunktet og helle den over sjokoladen. (ikke motsatt rekkefølge for da blir det kakao😊) Bland i saltet og hell over brownien. Avkjøl litt og nyt😊