Brokkolisalat

Brokkolisalat med bacon. Jeg ble servert brokkolisalat første gang for noen år siden og ble overasket at jeg ikke hadde funnet denne selv tidligere.Brokkolisalt er lett å lage, passer for de fleste, er lett å lage vegetar og vegan. Jeg elsker brokkoli, både rå og varmebehandlet, men må innrømme at brokkolisalat er favorittmåten å servere brokkoli på.

På sommeren er den et fint alternativ til grillmaten og som tilbehør til kjøtt og fisk ellers i året også.

Jeg liker at det går så fort å lage den og jeg digger at det er sprøtt. For å få ekstra krønsj, pleier jeg også å ha i salte mandler. Jeg har ikke prøvd å lage disse selv , men det skal jeg helt klart prøve meg på.

Dette er en av favorittene her hjemme, den er rask å lage, passer til masse og perfekt lavkarbo hvis man følger det😊 Ønsker man å du en vegetar variant, er det bare å kutte baconet. Og skal man gå helt vegan, bytter du bare ut majones og rømme, med veganske produkter. Jeg er ingen ekspert på veganmat, men jeg er ganske sikker på det det finnes en variant av denne salaten også vegansk.

Slik gjør jeg det:

1 stk brokkoli (små biter og ja bruk også stilken)
1 rødløk (finhakket)
5 skiver sprøstekt bacon i biter
5 ss majones (hjemmelaget eller kjøpt)
2 ss rømme
1 ts eplecideredikk
1 ts søtning (jeg brukte fibersirup)
Salt/pepper

Kutt brokkolien i små buketter og fin hakk rødløken.
Kutt bacon i små biter og sprøstek dette. Ha over på papir og tørk av overfladisk fett.
Bland sammen majones, rømme, eplecideredikk, salt, pepper og søtning.
Ha alt sammen i en bolle og bland godt sammen.

Server med salte mandler og som tilbehør til pulled-pork og pitabrod