Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er lett å lage og en fin hverdagsmiddag. Ungene mine elsker blomkålsuppe og spesielt hvis det er sprøstekt bacon og ristende gresskarfrø til. Den kan lages helt vegetarisk, ved å bytte kalvefond (jeg bruker alltid denne kalvefonden) med grønnsakfond. Jeg liker å bruke litt fløte i suppen, men den smaker godt kun med blomkål og krydder også.

Blomkålsuppe kan også serveres til forrett, med for eksempel en ytrefilet av svin og ovnsbakte poteter og med en brownie-med-ganache til dessert.

Slik gjør lager jeg blomkålsuppe:

2 sulte voksene og 2 sultne barn:

2 stk blomkålhoder
2 sjalottløk
Olivenolje eller smør
Urtesalt og pepper
1 liter buljong (jeg bruker kalvefond)
En skvett fløte (mat, krem eller havre, bruk det du har)

Kutt blomkålen opp i biter og finhakk sjalottløk
Stek løken i litt olje eller smør. Når den er blitt blank, ha i blomkålen, krydder og væsken.

Kok i ca 15 min til blomkålen er myk. Ta kjelen av varmen og bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Ha kjelen tilbake over varmen og ha i en skvett fløte og smak til med salt og pepper.

Server med sprøstekt bacon, eller chorizo eller gresskarfrø eller spekeskinke. Drypp litt olivenolje på toppen, så ser det fancy ut på bildet på Instagram 😉kos deg😊