Asiatiske nudler med kyllingnuggets

Jeg jobbet 5 år som flyvertinne og var så heldig å få besøke mange steder som jeg ikke hadde oppsøkt selv, hadde det ikke vært for at jobben jeg hadde. Flyselskapet jeg jobbet for var et charter selskap og i vintersesongen fikk vi mange «stopp». Det vil si at vi fikk være noen døgn på destinasjonen vi fløy til før vi skulle tilbake til Norge. Det ble som en miniferie hver mnd. gjennom hele vinterhalvåret og noen ganger ble det også flere «stopp» i samme måned. Det var helt fantastisk å ligge på en solseng og kjenne solen varme, når du viste at hjemme i Norge var det snø og minusgrader og at jeg faktisk fikk betalt for å nyte solen. Det var virkelig luksus. Da gjorde det ikke så mye at flyreisene var lange og travle og at man måtte stå opp midt i natten, for å jobbe 15 timer før arbeidsdagen var slutt. Viten om at denne fly turen var ned til sol og varme eller hjem til familie og venner, gjorde disse timene i fly helt greie. Det var ofte mye å gjøre, nordmenn på tur liker å kose seg fra start til slutt og det ble gått mange mil i lufta etter pepsi max.. og potetgull….og enda mer pepsi max. Det er virkelig en norsk greie, å drikke pepsi max. Vi jobbet ofte sammen med cabincrew både fra Sverige og Finland og de var sjokkerte over hvor mye pepsi max nordmenn drakk. På lange turer ut fra Norge, ble det lastet på ekstra pepsi max og potetgull og det gikk stort sett tomt. Og da fikk vi høre det… he he.

Etter jeg sluttet å fly, får jeg ofte spørsmål om jeg savner livet som flyvertinne og svaret er nei. Jeg savner ikke den tiden og alt jeg opplevde. Med to små barn i dag, kunne jeg ikke tenke meg å være borte fra de i flere dager og over lengre perioder. Livet jeg hadde når jeg fløy passet inn i den tiden det var. Jeg hadde bare meg selv å ta hensyn og forholde meg til, så da passet det fint. Men jeg tar med meg masse gode minner fra den tiden og alle de utrolig fine og fantastiske menneskene jeg jobbet med, har en spesiell plass i hjertet mitt i dag. Det fine med dagens sosiale medier at jo at man kan følge med hva som skjer og følge med i livene til mennesker som man deler en tid sammen i livet. Selv om man ikke har kontakt med alle som man møter på sin vei, kan man alltid finne ut hva som skjer av stor og må begivenheter i livet i den sosiale verden, og fint er det😊

Og selvfølgelig var det god mat, og krydder og drikke og mat igjen. Jeg med min lidenskap til mat hadde det som plommen i egget på disse stoppene. Jeg pleide ofte å spørre om hvordan maten var blitt tilberedt og hva slags krydder som var brukt og ente med å fylle trillekofferten min med krydder, sauser og mat. Asiatiske nudler med kyllingnuggets er blir laget med tankene i Thailand, på en solseng rett etter lunch og en Singha i hånden. Herlige minner😊

Kyllingnuggets

4 stk kylling bryst fileter
2 ts kinesisk five spice (inneholder stjerneanis, sichuan-pepper, fennikel, nellik og kanel)
Salt/pepper
1-2 egg
1 dl hvetemel
Olje til steking

Kutt kyllingen opp i biter (2 x 2 cm ca) og legg i en bolle. Krydre med salt og pepper. Pisk egget i en bolle og ha hvetemel og five spice i en annen bolle. Vend kyllingbitene i egget og deretter i hvetemelblandingen. Stek i panne med olje på begge sider til gylden. Ha over på ett brett eller ildfast form og etterstek i ovnen på 150 grader i 5-10 min. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt ved å kutte en nugget i to. Kjøttet skal være helt hvitt. Hold varm til servering.

Grønnsaks styrfry

2 stk gulrøtter
1 rød paprika
1/2 brokkoli
2-3 vårløk
1 gul løk
2 cm ingefær
1-2 ts Sambal Oelek (stek chili paste)
1 ss soya saus
1 ss Hoisinsaus (søt og tykk saus laget av soyabønner)
1 dl kyllingfond/buljong (inkl. vann)

Kutt gulrøtter, brokkoli og paprika i biter. Finhakk løk, vårløk og ingefær. Varm kyllingfondet i en wok og tilsett Sambal Oelek og Hoisinsus. Ha i løk ingefær og la dette «surre». Ved å bruke buljong til å «steke» i, slipper du å bruke mye olje. Ha i resten gulrøtter og brokkoli og la dette surre i. Blir det litt lite væske, fyll på med litt vann. Når gulrøttene begynner å bli møre (skal være litt tyggemotstand) tilsettes paprika og soyasaus. La dette putre med i 2-3 min. Ha over finhakket vårløk og server.

Sobanudler med brokoli

400-500 gr Sobanudler (kan byttes med egge nudler eller ris nudler)
1/2 brokkoli
1 gul løk
Vårløk
1-2 ts soyasaus
1 ss Sambal Oelek
1 dl kylling/grønnsaksfond (inkl. vann)

Kok nudlene i salt vann etter anvisning på pakken. Kutt brokkoli i små buketter og finhakk løk og vårløk. Ha fonden i en wok sammen med Sambal Oelek og la dette koke opp. Ha i løk og brokkoli. La dette surre i 4-5 min til brokkoli er blitt myk (al dente). Tilsett soyasaus og de ferdigkokte nudlene. Bland alt sammen og ha over vårløk.

Alle sauser, krydder og nudler kjøper jeg i «innvandrer» butikker, men jeg tror du kan få tak i dette også på «vanlige» butikker som Rema og Meny. Jeg elsker å gå meg «vill» i butikker som har mye forskjellige krydder, sauser og grønnsaker. Prøv det neste gang du skal handle grønnsaker, hvis det er en butikk i nærheten av deg. Jeg lover at du finner alt jeg bruker i maten min der😊